Останнє слово Умерова у суді: До зустрічі у Гаазі

Останнє слово Умерова у суді: До зустрічі у Гаазі

Відео
Укрінформ
Заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, виступаючи з останнім словом у Сімферопольському районному "суді", заявив, що в Криму зрадники судять патріотів України. Він завершив свій виступ словами "до зустрічі у Гаазі".

Про це свідчить відео із засідання "суду", розміщене на сайті "Крим.Реалії".

"Сьогодні у Криму зрадиники України судять тих, хто не зрадив її. Зрадники судять патріотів. Боротьба триває, незалежно від вироку. Кримськотатарський народ відстоює тут безпеку всього цивілізованого світу", - сказав Умеров.

Як вважає активіст, якщо агресія Росії щодо України залишиться безкарною, "це стане прецедентом, через який обрушиться весь світовий порядок".

За словами Умерова, його судять у сфабрикованій справі не за висловлювання у телепередачі, а за політичні переконання і погляди, які він не приховує.

Читайте також: У Раді Європи засудили вирок Умерову, винесений "призначеними Росією суддями"

Він підкреслив, що бачить повернення Криму Україні ненасильницьким шляхом.

"Не визнаючи юрисдикцію Росії в Криму, я вважаю можливим повернення Криму тільки ненасильницьким шляхом. Думаю, що посилення економічних санкцій призвело б до того, що Російська Федерація сама б прийняла рішення про повернення Криму під юрисдикцію України. Таким чином, моя думка повністю збігається з позицією всього цивілізованого світу. Підтвердженням того є чисельні міжнародні акти та договори, а також резолюція Генеральної асамблеї ООН", - сказав Умеров.

Він завершив свій виступ рядками з національного гімну кримськотатарського народу: "Я присягнувся і дав слово за народ свій померти" і словами: "До зустрічі у Гаазі".

Як повідомлялося, в середу "суд" в окупованому Росією Криму ухвалив вирок Ільмі Умерову - два роки колонії поселення із забороною займатися публічною діяльністю терміном на два роки. Адвокати Умерова наполягали на виправдувальному вироку, а звинувачення вимагає умовного покарання на термін три роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-