Захист обіцяє опублікувати вирок Умерову

Захист обіцяє опублікувати вирок Умерову

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, який захищає одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умерова, повідомив, що після отримання від суду вироку підзахисному захист тут же його опублікує.

Про це Фейгін написав у своєму Facebook

"У понеділок, коли (як нам було обіцяно) вирок ми отримаємо, його буде негайно опубліковано. Нехай всі, хто спостерігає за процесом, переконаються в незаконності і необгрунтованості винесеного рішення", - пише Фейгін.

За його словами, вся база доказів невинуватості Умерова була в судовому слідстві представлена вичерпно.

Читайте також: Фейгін каже про "досить болючі наслідки" для Кремля після вироку Умерову

У 2016 році слідчі ФСБ Росії порушили проти Ільмі Умерова кримінальну справу. Його обвинувачували за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до сепаратизму). Затримання, обшук і порушення кримінальної справи, примусова судово-психіатрична експертиза Ільмі Умерова викликали сильний громадський і міжнародний резонанс. Сам він назвав порушену проти нього кримінальну справу політично мотивованою.

Підконтрольний Кремлю суд в окупованому Криму 27 вересня засудив Умерова до двох років колонії-поселення і двох років заборони публічної діяльності. Як відомо, російський прокурор попросив для Умерова більш м'яке покарання з умовним терміном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-