Фейгін каже про

Фейгін каже про "досить болючі наслідки" для Кремля після вироку Умерову

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, який захищає заступника керівника Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, прогнозує дуже негативні наслідки для Кремля після вироку Умерову.

Про це Фейгін написав у Facebook.

"Наслідки такого рішення (вироку Умерову - ред.) будуть досить і досить болючими для Кремля. Доповідь спецпредставника ООН, оприлюднена напередодні, тепер може здатися "безтурботною вітальною листівкою" порівняно з можливими наслідками від рішення щодо Умерова", - пише Фейгін.

Він також вважає, що хоча вирок виносився не "кримським судом", а російським керівництвом, "крайнім" у результаті буде конкретний суддя Андрій Кулешов, який оповістив вирок.

Читайте також: Біля посольства РФ пройшов нічний протест через вирок Умерову

2016 року слідчі ФСБ Росії порушили проти Умерова кримінальну справу. Його звинуватили за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до сепаратизму). Затримання, обшук і порушення кримінальної справи, примусова судово-психіатрична експертиза Умерова викликали великий громадський і міжнародний резонанс. Сам він назвав порушену проти нього кримінальну справу політично мотивованою.

Підконтрольний Кремлю суд в окупованому Криму засудив Умерова до двох років колонії-поселення і двох років заборони публічної діяльності. Як відомо, російський прокурор вимагав для Умерова м'якшого покарання з умовним терміном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-