Порошенко закликає світ посилити тиск на Москву через

Порошенко закликає світ посилити тиск на Москву через "вирок" Умерову

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав світову спільноту посилити тиск на російську окупаційну владу для припинення переслідування українських громадян в українському Криму.

Про це глава держави заявив на своїй сторінці у Facebook у зв’язку з ганебним “вироком” заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову.

“Ганебний “вирок” проти Ільмі Умерова. Незламний герой свого народу, проти якого Москва застосувала найгірші методи радянської репресивної машини – від каральної психіатрії до колоній-поселень. Закликаю партнерів спільним фронтом посилити тиск на російську окупаційну владу для припинення переслідування українських громадян в українському Криму”, - сказав Президент.

Читайте також: Путін санкціонував вирок на вбивство Умерова - Чубаров

Як відомо, 27 вересня підконтрольний Кремлю суд у Криму засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова до двох років колонії-поселення, заборонивши йому на два роки громадську діяльність.

Кримінальну справу проти Умерова було порушено в 2016 році за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до сепаратизму).

Умеров вважає порушену проти нього кримінальну справу політично мотивованою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-