Нацрада вимагає від італійського каналу прибрати карту РФ із Кримом

Нацрада вимагає від італійського каналу прибрати карту РФ із Кримом

Укрінформ
Нацрада з питань телебачення й радіомовлення висловила протест італійській телекомпанії, яка розмістила в себе на сайті карту Росії, що охоплює територію анексованої Автономної Республіки Крим.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

“Регуляторний орган звернувся листом до телекомпанії “World Fashion Channel Europa S.R.L.”, що здійснює ретрансляцію іноземної програми “World Fashion Channel”, юрисдикції Італії, поінформувавши про виявлені порушення чинного законодавства в частині територіальної цілісності України”, - йдеться в повідомленні.

У Нацраді наголошують, що такі дії італійських телевізійників порушують частину першу статті 28 Закону України «Про інформацію» та частину першу статті 7 Європейської конвенції про транскордонне телебачення, оскільки спрямовані на розпалювання ворожнечі й посягання на територіальну цілісність України.

Національна рада нагадує, що за українським законодавством насильницька анексія Криму не визнається українською державою, а також не визнається Генеральною асамблеєю ООН, ПАРЄ, ПА ОБСЄ і суперечить рішенню Венеційської комісії.

Читайте також: Нацрада оштрафувала провайдера за "сигнал" російського каналу в Авдіївці

Згідно із Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» територія Кримського півострова внаслідок російської окупації вважається тимчасово окупованою територією.

Регулятор звернувся до телекомпанії із вимогою вжити всіх можливих заходів щодо припинення поширення розміщеної на сайті недостовірної інформації в частині територіальної приналежності Автономної Республіки Крим. У іншому разі Національна рада матиме підставу розглядати зафіксовані порушення норм законодавства як недружнє ставлення до українських глядачів і до держави України в цілому.

“У разі ігнорування вимог українського законодавства, керуючись частиною другою статті 24 Європейської конвенції про транскордонне телебачення, Національна рада буде змушена розглянути питання про припинення ретрансляції програми «World Fashion Channel» на території України”, - зазначили в прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-