Томіленко назвав вирок Семені судилищем над свободою слова в Криму

Томіленко назвав вирок Семені судилищем над свободою слова в Криму

Укрінформ
Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко назвав вирок кримському журналісту, автору Радіо Свобода і Крим.Реалії Миколі Семені очевидним судилищем над свободою слова у Криму.

Про це Томіленко написав у Facebook

"Два з половиною роки умовно... Тільки що нашому колезі, українському журналістові Миколі Семені винесли вирок у Криму... Це очевидне судилище над свободою слова у Криму. Тепер цей вирок робить доконаним факт переслідування російською владою незалежних журналістів на півострові. Звичайно, за півтора роки і ми, і пан Микола, сприймаємо умовний вирок як позитив. Могли ж і ув'язнити. Але заборона на професію - це головний присуд та позиція у цій справі...", - написав Томіленко.

 Він наголосив, що "ми, українські колеги Миколи Семени, будемо і надалі шукати варіанти допомоги нашому колезі, підтримуватимемо подачу судових оскаржень".

"Але реально точкою докладання наших зусиль буде об'єднання із міжнародними поважними структурами для того, щоб домогтися переїзду Миколи Семени на материкову Україну", - додав він.

Як повідомлялося, підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя засудив кримського журналіста Миколу Семену до двох з половиною років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Семену звинувачують в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. У квітні 2016 року ФСБ РФ провела обшук в його будинку, а в травні того ж року йому висунули офіційне звинувачення. На цей час журналіст перебуває під підпискою про невиїзд.

Микола Семена заявляє, що в своїх матеріалах він реалізовував право на "вільне вираження думки".

Правозахисні й журналістські організації вважають переслідування Миколи Семени політично мотивованим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-