Суд стягнув 10 мільйонів з російської авіакомпанії, що літає до Криму

Суд стягнув 10 мільйонів з російської авіакомпанії, що літає до Криму

Укрінформ
Господарський суд Київської області задовольнив позов Прокуратури Автономної Республіки Крим про стягнення з російської авіакомпанії, яка здійснює щоденні польоти на тимчасово окуповану територію Криму, понад 10 млн грн.

Відповідний позов подавала прокуратура Автономної Республіки Крим, повідомила у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган. 

"Авіакомпанія-порушник не сплачувала кошти за отримані аеронавігаційні послуги в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем у межах Сімферопольського району польотної інформації", - зазначила вона.

За її словами, до розгляду цієї справи залучено також судові органи Російської Федерації. Зокрема, арбітражний суд Москви виконав доручення українського суду та вручив відповідачу копію ухвали про початок судового процесу і позовну заяву прокурора.

Належне повідомлення авіакомпанії-порушника про вимоги прокуратури автономії надає українській стороні можливість запуску механізму стягнення зазначених коштів з боржника на території РФ, зазначила Сарган.

Читайте також: Штепа по приїзду в Слов'янськ відразу відзначилася у поліції

Прес-секретар наголосила, що судами вперше ухвалено рішення відповідно до започаткованої раніше прокуратурою Автономної Республіки Крим процедури притягнення авіакомпаній до відповідальності за польоти над Кримом, які здійснювалися на порушення Конвенції про міжнародну цивільну авіацію 1944 року та Багатосторонньої угоди про сплату маршрутних зборів 1981 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-