Кадри для деокупованого Криму слід готувати вже зараз - експерт

Кадри для деокупованого Криму слід готувати вже зараз - експерт

Укрінформ
Україна вже сьогодні має готувати кадри для деокупованого Криму в рамках реінтеграції.

Про це у вівторок на прес-конференції в Києві заявив економічний експерт благодійного фонду "Майдан закордонних справ" Юрій Смілянський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Криму разом з містом Севастополем на початок окупації працювало близько 18 тисяч муніципальних чиновників. Велика частина цих людей стали колаборантами і перейшли працювати на сторону окупантів. Відповідно, на момент деокупації ми повинні мати підготовлений кадровий резерв, як мінімум 18 тисяч осіб, не рахуючи вчителів загальноосвітніх шкіл, викладачів ВНЗ і медпрацівників", - сказав Смелянський.

Читайте також: Кримські татари потребують допомоги - канадський депутат

За його словами, готувати реінтеграцію Криму треба вже зараз через підготовку необхідних фахівців, в першу чергу, з числа кримської молоді, і у зв'язку з цим в Україні створена цивільна ініціатива "Освіта для кримчан".

"Вважаємо своїм першочерговим завданням розробку пропозицій щодо вдосконалення законодавства і освітніх практик, цивільний контроль за діяльністю суб'єктів забезпечення прав кримчан на освіту і моніторинг в цій сфері", - підкреслив глава правління "Таврійської гуманітарної платформи" Андрій Іванець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-