Севастопольські силовики провели рейди по квартирах сімей українських військових

Севастопольські силовики провели рейди по квартирах сімей українських військових

Укрінформ
В окупованому Севастополі співробітники російської поліції у супроводі людей в штатському відвідали всі квартири в будинку №17 по провулку Новикова у Балаклаві, в якому мешкають сім'ї військовослужбовців ВМС України і військові пенсіонери.

Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на дружин українських офіцерів, які не зрадили присязі і зараз проходить службу на материковій частині України. 

За їх словами, ввечері в понеділок, 18 вересня, близько 19:00 двоє співробітників російської поліції і ще двоє чоловіків у штатському обійшли всі квартири будинку і провели розмови з мешканцями. Зокрема, силовики запитували у людей, чи знають вони, що проживають у службовому житлі, цікавилися, скільки осіб мешкає в квартирі і де зараз знаходиться глава сімейства.

Поліцейські пред'являли службові посвідчення, але про причину перевірки не повідомляли. У мешканців вимагали паспорти і перевіряли реєстрацію. Також поліцейські детально розпитували про сусідів: хто мешкає, хто виїхав і де зараз знаходиться.

Читайте також: Кримчан попередили про можливі відключення енергії

Співробітники в штатському у розмовах не брали участь і не представлялися.

За словами мешканців, раніше вже була спроба виселити одну з сімей із службової квартири, але право на житло вдалося відстояти в суді.

40-квартирний будинок №17 по провулку Новикова у Балаклаві був побудований для ВМС України і зданий в експлуатацію наприкінці 2003 року. У ньому у службових квартирах мешкають сім'ї українських військовослужбовців і сім'ї військових пенсіонерів. Будинок перебував на балансі ВМС України. Частина квартир була приватизована до 2014 року. Після окупації Криму Росією будинок передали на баланс Міністерства оборони Росії. Громадяни, які зараз мешкають у ньому, не мають можливості приватизовувати службове житло, оскільки це не передбачено російськими законами.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконною і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили ряд економічних санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-