Молодіжний парламент Криму працюватиме за зразком Європейського

Молодіжний парламент Криму працюватиме за зразком Європейського

Укрінформ
Молодіжний парламент Криму, створюваний у рамках проекту Qirim Young, працюватиме за зразком Європейського молодіжного парламенту.

Про це в понеділок в Укрінформі розповів керівник німецької молодіжної організації "Interkulturelles Netzwerk" Себастіан Маас.

"У нас виникла ідея зібрати крымскотатарскуцю молодь і створити молодіжний парламент за зразком Європейського молодіжного парламенту", - розповів Маас.

Він зазначив, що три роки тому його організація розпочала серію семінарів, на яких обговорювалася ситуація в Україні. В ході одного з таких семінарів представник громадської організації "Клуб Люм'єр" Яшар Фазилов, який раніше мешкав у Сімферополі, розповів про те "як важко сьогодні кримськотатарської молоді зберегти свою ідентичність і впливати на сьогоднішні події в Криму".

Тому з'явилася ідея запросити людей з Криму, щоб обговорити ситуацію, що склалася на півострові.

"Таким чином, на початок жовтня цього року приблизно 15 молодих представників кримських татар та кілька представників німецької молоді зберуться разом, щоб обговорити, яким чином можна зібрати молодіжний парламент, які функції він може виконувати і як виглядати. Поки в цю групу увійшли люди, які погодилися реалізовувати цей проект і час покаже, наскільки вони згодні стати молодими політиками і в майбутньому впливати на життя в країні", - розповів керівник німецької молодіжної організації.

Читайте також: Qirim Young: Джапарова розповіла про кримськотатарський молодіжний парламент

Як зазначив сам Яшар Фазилов, проект повинен допомогти молоді у Криму зрозуміти "куди рухатися і що робити".

"Молодь у Криму не знає куди рухатися і що робити, тому що психологічно сприймає ситуацію з Кримом, як тимчасову. Наша робота - допомогти молодому поколінню, підставити плече і, може, чогось навчити", - зазначив він.

На думку Фазилова, сьогодні в Україні такі актуальні питання, як деокупація Криму, як питання національно-територіальної автономії кримських татар у складі України. В рамках цих питань, підкреслив він, важливо формувати молодь, яка найближчим часом зможе змінювати ситуацію в Криму, змінювати Україну і перебудовувати те, що було порушено під час окупації.

Реалізація проекту "Qirim Young" відбудеться у Львові з 1 по 8 жовтня 2017 року з ініціативи і за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини в рамках державної програми "Розвиток співпраці з громадянським суспільством в країнах Східного партнерства". Організатори та виконавці проекту - молодіжна організація Німеччини Interkulurelles Netzwerk, громадська організація "Клуб Люм'єр", Міністерство інформаційної політики України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-