Qirim Young: Джапарова розповіла про кримськотатарський молодіжний парламент

Qirim Young: Джапарова розповіла про кримськотатарський молодіжний парламент

Укрінформ
Мета нового проекту по створенню кримського молодіжного парламенту - інтеграція європейських цінностей і зміцнення зв'язків окупованої Росією Криму з материковою Україною.

Про це у понеділок на прес-конференції в Укрінформі повідомила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"Проект створення кримськотатарського молодіжного парламенту з функціями уряду - це платформа для об'єднання материкової України й окупованого Криму, платформа для об'єднання громадян України з розділених, на жаль, частин України.. Проект Qirim Young (Молодий Крим - з німецького) створюється для того, щоб інтегрувати європейські цінності", - розповіла Джапарова.

За її словами, для того, щоб зв'язок був ефективним, вона має здійснюватися не лише через медіа, але в першу чергу через людей.

"Для нас важливо, щоб громадяни України, які живуть у Криму, подорожували на материк, підтримуючи зв'язок і відчуваючи пульс процесів тут. Для нас важливо, щоб у Криму не вірили меседжам російської пропаганди про те, що Україна забула про Крим і світ забув про Крим", - підкреслила Джапарова.

Вона зазначила, що у Росії з метою "розділити Крим з Україною й дистанціювати півострів від материка не лише територіально, але й політично й інформаційно, використовуються різні інструменти".

Читайте також: Джапарова: В ОБСЄ займатимуться справами Сущенка та інших українських журналістів

Один із них, за словами першого заступника міністра інформполітики, - запуск програми створення молодіжних організацій з числа кримських татар, які виконуватимуть функції ряжених і їздитимуть за кордон, щоб розповідати, як добре живеться кримським татарам сьогодні в Криму.

"Тому наша мета - не лише розповісти міжнародному співтовариству, що сьогодні в Криму відбувається по факту, а й створити платформу об'єднання, створити такі умови, щоб зв'язок з окупованим Кримом не уривався", - резюмувала Джапарова.

Реалізація проекту "Qirim Young" відбудеться у Львові з 1 по 8 жовтня 2017 року за ініціативи й за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини у рамках державної програми "Розвиток співпраці з громадянським суспільством у країнах Східного партнерства". Організатори і виконавці проекту - молодіжна організація Німеччини Interkulurelles Netzwerk, громадська організація "Клуб Люмєр", Міністерство інформаційної політики України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-