Штраф за проукраїнські пости: кримські татари зібрали 300 тисяч рублів монетами

Штраф за проукраїнські пости: кримські татари зібрали 300 тисяч рублів монетами

Фото, відео
Укрінформ
У Бахчисараї кримськотатарські активісти в рамках акції "Кримський марафон" зібрали 300 тисяч рублів, щоб оплатити штраф Зареми Умерової, призначений окупаційною владою за її проукраїнський пост в соцмережі.

Про це перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова написала на своїй сторінці у Facebook

"Асиметрична відповідь на репресії. Штраф Зареми Умерової за проукраїнські пости в 300.000 рублів 10-рублевими монетами. 150 кг опору", - написала вона.

За даними громадської організації "Кримська солідарність", завдяки єдності та солідарності народу, активісти змогли зібрати 300 тисяч рублів, ці гроші пожертвували 30 тисяч осіб, щоб сплатити штраф як Умерової, так і інших кримських татар, яким окупаційні суди призначили різні суми штрафів.

Заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров зазначив, що за кожною монетою в 10 рублів стоїть людина, яка взяла участь у "Кримському марафоні".

"Можна порадіти, що у нашого народу вистачає мудрості та єднання виходити з будь-якої ситуації, і ця молода дівчина залишилася незламною, народ погасив її штраф. Треба подякувати нашому народові, подякувати кожній людині, хто взяв найменшу участь, нехай однією-єдиною монетою в 10 рублів. Всього 30 тисяч таких монеток здали в банк. Наскільки я знаю, акція "Кримський марафон" зібрала достатньо грошей для того, щоб оплатити всі присуджені на сьогодні штрафи", - зазначив Умеров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-