Представник України при ЄС назвав єдиний механізм для деокупації Криму

Представник України при ЄС назвав єдиний механізм для деокупації Криму

Укрінформ
Українська держава послідовно відстоює свою територіальну цілісність упродовж російської агресії. Росія повинна мирно вивести свої збройні сили із окупованого Криму.

На цьому наголосив представник України при Євросоюзі посол Микола Точицький у своїй статті для брюссельського видання Euractiv.

Зокрема, посол відреагував на публікацію у зазначеному виданні автора Джоша Кохена (Josh Cohen), який закликав США не надавати Україні зброю та не розглядати з боку союзників членство Києва в НАТО.

"Немає інших варіантів для вирішення питання Криму, окрім тих, що грунтуються на засадах норм міжнародних принципів та міжнародного права. Вони повинні забезпечити дотримання суверенітету, територіальну цілісність України. Російська агресія почалася із ганебної окупації Криму, та вона повинна бути припинена", - зазначив Точицький.

Дипломат нагадав, що у результаті триваючої російської агресії на Донбасі загинули більше 11 тис. українців та 25 тис. українських громадян були поранені.

Читайте також: Україна вивчає хорватський досвід повернення територій - Ірина Геращенко

"Сім відсотків території України окуповано та 20% економічного потенціалу втрачено", - наголосив Точицький.

На його переконання, єдиним механізмом для деокупації українського Криму має бути започаткування відповідного міжнародного механізму, який ініціював Президент України Петро Порошенко.

Це має статися через мирне виведення російських збройних сил із Криму, нагадав посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-