Положення Декларації ООН про корінні народи мають бути враховані в Конституції - UNPFII

Положення Декларації ООН про корінні народи мають бути враховані в Конституції - UNPFII

Укрінформ
У день 10-річчя Декларації ООН з питань корінних народів Організація Об'єднаних Націй заявляє про свою підтримку корінного народу Криму і закликає міжнародні організації й Українську державу підвищити рівень захисту кримськотатарського народу.

Про це в середу на круглому столі в Укрінформі, присвяченому 10-річчю ухвалення Декларації ООН з питань корінних народів, під час включення через Skype заявила голова Постійного форуму ООН з питань корінних народів (UNPFII) Маріам Уолет.

"Ми зазначаємо, що продовжуємо надавати підтримку всім зацікавленим організаціям і сторонам, які виступають на захист прав корінного народу Криму - кримських татар... Важливо, щоб основні положення Декларації ООН були враховані і в конституційному полі. Я запрошую Україну зробити свій внесок у цю роботу", - заявила Уолет.

Вона наголосила, що завдяки механізму Декларації ООН за останні роки сталися "значні зміни у сфері дотримання прав корінних народів".

Водночас, зазначила вона, "ми маємо конструктивно працювати, щоб змінити становище, в якому знаходиться кримськотатарське населення в Криму", і в цілому підвищити "мінімальні стандарти у сфері дотримання прав корінних народів".

Читайте також: США готові підтримати фінансування миротворців ООН для України

Як наголосила представник ООН, сьогодні під час вирішення питань корінних народів "ми маємо переходити з міжнародної дипломатії на рівень національного захисту прав корінних народів".

"Давайте підтвердимо свою прихильність завданням, які служать основним положенням Декларації ООН про корінні народи", - закликала Уолет учасників круглого столу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-