Прокуратура завела справу за фактом псевдовиборів у Севастополі

Прокуратура завела справу за фактом псевдовиборів у Севастополі

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження за фактом проведення псевдовиборів у Севастополі.

Про це повідомила прес-служба прокуратури АРК.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами розгляду звернення народного депутата України Білоцерківця Д.О. внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом проведення окупаційною владою Криму 10.09.2017 виборів так званого «губернатора» міста Севастополя", - йдеться у повідомленні.

 У прокуратурі зазначили, що кримінальне провадження розпочато за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 332–1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) КК України та в його межах слідством будуть встановлюватися усі обставини події та особи, які причетні до проведення незаконних виборів на території Криму.

Читайте також: Окупанти в Криму продовжують обшуки та затримання кримських татар

Як повідомлялося, 10 вересня в окупованому Севастополі відбулися так звані "губернаторські вибори", у зв’язку з чим МЗС України висловило рішучий протест Російській Федерації.

Європейський Союз заявив, що не визнає нелегальну анексію Росією АР Крим, а, отже, й проведення так званих виборів «губернатора» Севастополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-