Німецький омбудсмен прокоментувала вирок Чийгозу

Німецький омбудсмен прокоментувала вирок Чийгозу

Укрінформ
Уповноважена федерального уряду ФРН з прав людини Бербел Кофлер обурена вироком заступникові голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу, якого незаконно засуджено до 8 років позбавлення волі.

Про це вона сказала у відповіді на запит Укрінформу.

«Я обурена засудженням на тривалий строк позбавлення волі Ахтема Чийгоза, заступника голови кримськотатарського Меджлісу, так званим «Верховним судом» анексованого Росією Криму», - заявила Кофлер. 

За її словами, це судове рішення є подальшим посиленням порушень прав кримських татар на півострові з моменту анексії його Росією.

Читайте також: Канада вимагає від Росії звільнити Чийгоза

«Не можна допустити, щоб людей заарештовували і засуджували на підставі того, що вони висловлюють свою політичну думку», - наголосила Кофлер.

Вона зазначила, що це суперечить усім принципам верховенства права, зокрема Міжнародному пакту про громадянські та політичні права, який ратифікувала і Росія.

«Права татар у Криму потрібно терміново відновити і повною мірою поважати міжнародні стандарти у сфері прав людини», - заявила омбудсмен. За її словами, цього недвозначно вимагає від Росії і Міжнародний суд.

Фото: picture-alliance/dpa/B.Pedersen

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-