Публічна дипломатія кримських татар: в Укрінформі підбили підсумки проекту

Публічна дипломатія кримських татар: в Укрінформі підбили підсумки проекту

Укрінформ
У середу, 13 вересня, в день 10-річчя ухвалення Декларації ООН про права корінних народів, в Укрінформі підбили підсумки спільного проекту Міністерства інформаційної політики України і громадських організацій, присвяченого публічній дипломатії кримських татар.

Про це повідомляє кореспондент агентства.

"Меджліс кримськотатарського народу підтримує проект публічної дипломатії кримських татар і сьогодні бачить переваги і результати цієї системної роботи", - повідомив глава Меджлісу Рефат Чубаров на круглому столі, присвяченому підсумкам проекту публічної дипломатії кримських татар.

Він привітав учасників круглого столу з 10-річчям з моменту ухвалення Декларації ООН про права корінних народів. 

"Декларацію ООН про права корінних народів було ухвалено 10 років тому. Україна тоді відмовилася від підтримки тієї декларації, знадобилося сім років, щоб українська держава у формі постанови Верховної Ради України проголосила про приєднання до Декларації і визнала кримськотатарський народ корінним народом Криму", - розповів Чубаров.

Читайте також: У Києві презентували монети, що об'єднали тризуб та кримськотатарську тамгу

Він зазначив, що Меджліс бачив у Декларації ООН "механізм рішення ряду внутрішньоукраїнських проблем, зокрема питання, пов'язаного з відновленням прав кримськотатарського народу і вдосконаленням статусу Автономної Республіки Крим".

"У постанові Верховної Ради кримські татари визнані корінним народом України. На черзі - ухвалення закону України про корінні народи", - зазначив глава Меджлісу.

Як наголосив Чубаров, приєднання України до Декларації ООН має велике значення. Наприклад, завдяки цьому документу в ухваленому недавно законі України "Про освіту" є "норми, спрямовані на вирішення питання про освіту тих чи інших етнічних співтовариств України саме через механізм статусу корінних народів".

"Зараз працює Конституційна комісія, і під час розробки змін і доповнень у Конституцію України повною мірою використовується механізм вирішення правових питань, виходячи з прав, зазначених у Декларації ООН про права корінних народів", - резюмував глава Меджлісу кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-