Гройсман обіцяє боротися за звільнення ув’язненого Чийгоза

Гройсман обіцяє боротися за звільнення ув’язненого Чийгоза

Укрінформ
Незаконне засудження окупаційною владою на території Криму громадянина України Ахтема Чийгоза до 8 років ув'язнення є продовженням політичних репресій.

Про це написав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у Facebook. 

«Жахливий вирок Ахтему Чийгозу. Це – продовження політичних репресій окупаційної влади проти тих, хто не може змиритися з несвободою і несправедливістю, а продовжує боротьбу на стороні правди», - заявив глава уряду.

Водночас Прем’єр-міністр наголосив, що правда завжди перемагає.

«Ми разом із захисниками Ахтема Чийгоза будемо боротися за звільнення незаконно засудженого українського громадянина», - додав він.

Читайте також: Євросоюз закликає Росію звільнити українських політв’язнів

Як повідомлялося, 11 вересня "суд" в окупованому Криму засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза до восьми років позбавлення волі з відбуванням строку в колонії суворого режиму.

Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема з партії "Русское единство". Російська влада анексованого Криму звинуватила Чийгоза в організації масових заворушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-