Справа Чийгоза: окупанти оточили суд перед винесенням вироку

Справа Чийгоза: окупанти оточили суд перед винесенням вироку

Фото, відео
Укрінформ
Будівля підконтрольного Кремлю Верховного суду Криму, де 11 вересня повинні винести вирок одному з лідерів кримськотатарського національного руху Ахтему Чийгозу, з ранку огороджена металевими парканами і ланцюгом поліцейських.

На площу перед судом пропускають через металодетектор.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Як наголошується, в самому суді нікого не пускають далі холу: в коридорі, де знаходиться зал, чергує не менше восьми приставів.

Донька Чийгоза Айше і його адвокат Микола Полозов у Facebook опублікували фото і відео, зроблені біля будівлі суду перед початком судового засідання.

«До Верховного суду Криму стягнули поліцію, заборонили проїзд машин по вулиці Павленка, площа перед судом огороджена, виставлені рамки металошукачів. Російська Феміда збирається винести неправосудний вирок Ахтему Чийгозу», – написав Полозов.

Він також зазначив, що вирок буде виносити в самому маленькому залі суду, розрахованому лише на 10 осіб.

Читайте також: У Криму прокурор хоче змінити обвинувачення по "справі 26 лютого"

Як відомо, Ахтем Чийгоз був затриманий в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії «Русское единство». Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-