У Криму прокурор хоче змінити обвинувачення у

У Криму прокурор хоче змінити обвинувачення у "справі 26 лютого"

Укрінформ
В окупованому Криму підконтрольний російській владі суд, розглядаючи так звану "справу 26 лютого", заслуховував клопотання прокурора про зміну обвинувального висновку: той пропонує прибрати частину пунктів.

Про це повідомляють "Крим. Реалії".

"Підконтрольний Кремлю Центральний районний суд на черговому засіданні у кримінальній "справі 26 лютого" заслухав клопотання прокурора щодо внесення змін до обвинувального висновку... З обвинувального висновку пропонується прибрати 83 потерпілих, а також обвинувачення в тому, що підсудні вдиралися до будівлі", - йдеться в повідомленні.

Прокурор пропонує звинуватити Ескендера Кантемірова в масових безпорядках і завданні тілесних ушкоджень потерпілому Бербенцю, Мустафу Дегерменджі і Ескендера Емірвалієва - в завданні тілесних ушкоджень потерпілому Шлягіну, а Алі Асанову і Арсену Юнусову інкримінувати застосування насильства відносно потерпілого Івкіна.

Читайте також: Окупанти запланували вирок Чийгозу на 11 вересня

Рішення з приводу клопотання прокурора буде прийнято після ознайомлення сторін на наступному засіданні суду, яке відбудеться 22 вересня о 14:00, повідомляє видання.

Як повідомляв Укрінформ, у сфальсифікованій у Росії кримінальній "справі 26 лютого" проходили шестеро обвинувачених: Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджі, Алі Асанов, Ескендер Кантемір, Арсен Юнусов і Ескендер Емірвалієв. Їх почали судити в 2015 році за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України у стін будівлі Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Згодом так званий Верховний суд Криму виділив справу заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза в окреме провадження.

У понеділок 11 вересня суд окупантів ухвалить вирок Чийгозу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-