У справі Умерова новий

У справі Умерова новий "прокурор" - третій за рахунком

Укрінформ
В окупованому Криму по справі Ільмі Умерова призначили нового прокурора" – вже третього відколи відкрито справу за обвинуваченням кримськотатарського активіста в закликах до порушення територіальної цілісності РФ.

Про це у Facebook написала дочка Умерова Айше Умерова.

"У справі Ільмі Умерова новий прокурор - якийсь Семенчук. Захист намагається з'ясувати на якій підставі він увійшов у цей процес...", - написала Умерова.

Новоявленого  "прокурора" було призначено 4 вересня і вже 5 вересня він звернувся до суду для ознайомлення з матеріалами справи. Прослухавши аудіозаписи засідань, він вже у середу був "готовий увійти в процес".

"Ільмі Умеров заявив у зв'язку з цим відведення прокурора. Пояснює це тим, що за один робочий день неможливо ознайомитися з трьома томами кримінальної справи, з матеріалами, які накопичилися за час судових засідань (а ознайомитися з ними немає можливості, оскільки протоколи ще не готові, а аудіо не може бути єдиним джерелом інформації, лише допоміжним)", - написала Умерова, зазначивши, що у відведенні так званого прокурора "суд" відмовив.

Вона нагадала, що це вже третій прокурор у справі Умерова.

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня 2016 року російська влада порушила кримінальну справу проти заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова після його виступу на телеканалі АТR із заявою про те, що Крим - це Україна. Активіста звинувачують у "закликах до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ". При цьому наявний у справі переклад стенограми відеозапису прямого ефіру за участю Умерова проводив фахівець не кримськотатарською, а німецькою мовами, а співробітник ФСБ Іванова, що проводила експертизу його мови, виявилася фахівцем з англійської та китайської мов.

Фото: Ayshe Umerova/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-