Силовики в окупованому Криму продовжують

Силовики в окупованому Криму продовжують "наїзди" на храм УПЦ КП

Укрінформ
В окупованому Росією Криму силовики заблокували і опечатали всі аварійні виходи храму святих рівноапостольних князів Ольги і Володимира Української православної церкви Київського патріархату в Сімферополі, що небезпечно для парафіян церкви.

Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент планує звернутися в так зване кримське управління ФСБ Росії, повідомив він Крым.Реалии.

"Суть вимоги полягає в тому, щоб, по-перше, розслідувати законність дій федеральної судово-виконавчої служби Центрального району по місту Сімферополю. Друге питання - забезпечення безпеки парафіян Київського патріархату у разі терористичного акту і пожежі. Оскільки сьогодні федеральна судово-виконавча служба разом з "міністерством майна" (анексованого Криму - ред.) заблокували і опечатали всі аварійні виходи", - розповів архієпископ.

Він заявив, що розцінює дії "влади" як "планомірний акт перетворення цього приміщення на братську могилу" і якщо аварійні виходи не розблокують і станеться нещасний випадок, то "повна відповідальність буде на главі ФСБ Росії в Криму і Севастополі".

Крім того, архієпископ розраховує на особисту зустріч з так званим "главою Криму" Сергієм Аксьоновим, який вже встиг скасувати зустріч, призначену з ним на 1 вересня.

Читайте також: Порошенко вимагає припинити напади на Українську церкву в окупованому Криму

Вранці 31 серпня храм святих рівноапостольних князів Ольги і Володимира Української православної церкви Київського патріархату в Сімферополі заблокували силовики. При цьому архієпископу Клименту пошкодили руку, а майно українського храму в Криму понівечили. В Українській православній церкві Київського патріархату заявили рішучий протест у зв'язку з діями російських силовиків.

Як повідомляв Укрінформ, після анексії Криму Росією "влади" захопили частину будівель Кримської єпархії УПЦ Київського патріархату і провели конкурс на оренду частини приміщень церкви. Архієпископ Климент закликав світову спільноту до захисту національних, культурних і релігійних прав громадян України в Криму.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-