Нідерланди перевірять участь своїх фірм у зведенні Керченського мосту - ЗМІ

Нідерланди перевірять участь своїх фірм у зведенні Керченського мосту - ЗМІ

Укрінформ
Нідерландський уряд перевірить законність участі голландських фірм у будівництві Керченського мосту, наполягаючи на жорсткій політиці невизнання анексії Криму.

Про це повідомила міністр зовнішньої торгівлі і розвитку Нідерландів Ліліанне Плаумен, пишуть Крим.Реалії із посиланням на телерадіокомпанію NOS.

"Влада Нідерландів перевірить законність участі двох нідерландських компаній в будівництві мосту через Керченську протоку", - йдеться в повідомленні.

За словами Плаумен, навіть якщо при цьому не було порушень закону, уряд Нідерландів "очікує, що компанії будуть вести міжнародний бізнес соціально відповідально". Вона також додала, що керівництво країни дотримується жорсткої політики невизнання анексії Криму.

За інформацією газети De Gelderlander, нідерландська компанія Dematec Equipment побудувала одну з машин для будівництва мосту. Інша компанія - Bijlard Hydrauliek - поставила "найважливішу частину" для даної техніки, стверджує видання.

Читайте також: Військові експерти попередили про загрози, які несе для України Керченський міст

Директор Dematec Equipment Ван ден Хевел заявив, що компанія не порушує введених Євросоюзом санкцій, оскільки будівництво відбувалося на території Росії.

Директор іншої компанії Марсел Бейлард повідомив тележурналістам, що не знав, що частини будуть поставлені для мосту в анексований Крим, передає NOS.

Раніше скандал із постачанням обладнання німецької компанії Siemens до анексованого Криму призвів до введення Євросоюзом нових санкцій щодо Росії.

Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-