Активіст Українського культурного центру в Криму після погроз залишив півострів

Активіст Українського культурного центру в Криму після погроз залишив півострів

Укрінформ
Активіст Українського культурного центру в анексованому Росією Криму Леонід Кузьмін заявляє, що після погроз залишив півострів.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Я залишив Крим. Уже минуло кілька днів, як я виїхав. В якому місті зараз перебуваю, я поки не готовий сказати, але це на материковій частині України. Вирішив покинути Крим після "переконливих" бесід. На телефон мені приходили різні повідомлення, в яких говорили, що мене чекає доля Балуха (українського активіста Володимира Балуха звинуватили в зберіганні боєприпасів і засудили до 3 років і 7 місяців колонії загального режиму - ред.). Після цього я вирішив, що потрібно виїхати", – сказав Кузьмін.

За його словами, є інформація, що в анексованому Криму перед підконтрольними Кремлю владою півострова стоїть завдання "зачистити поле перед виборами".

Читайте також: Литва занепокоєна зникненнями і вбивствами людей в окупованому Криму - посол

Кузьмін заявляє, що планує повернутися до своєї діяльності, пов’язаної з освітою.

У березні 2017 року повідомлялося, що чотирьох активістів Українського культурного центру в Криму викликали на допит в ФСБ. Тоді їх допитували як свідків у "справі" одного з організаторів Українського культурного центру в Криму Вельдара Шукурджієва, щодо якого "порушено кримінальну справу за статтею про екстремізм".

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-