Справа Умерова: в суд направили обвинувальний акт щодо екс-прокурора з Криму

Справа Умерова: в суд направили обвинувальний акт щодо екс-прокурора з Криму

Укрінформ
Прокуратура АР Криму направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього прокурора кримської прокуратури Олега Саргінова, який обвинувачується у державній зраді.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

«Прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами проведеного спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього прокурора прокуратури Автономної Республіки Крим О.Ю.Саргінова, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Криму відпустили затриманого сьогодні активіста

Вона уточнила, що у ході розслідування кримінального провадження було отримано беззаперечні докази, які підтверджують, що колишній прокурор відділу прокуратури Автономної Республіки Крим, який перейшов на службу до незаконно створеного органу прокуратури так званої Республіки Крим, надав представникам окупаційної влади допомогу у проведенні підривної діяльності проти України, у тому числі шляхом фальсифікації матеріалів кримінальної справи стовно Ільми Умерова. Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років.

Олег Саргінов як прокурор бере участь у справі  Ільмі Умерова. За юрисдикції України працював у Криму в прокуратурі АРК у Саках і Джанкої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-