Окупація Криму не повинна заважати молоді здобувати освіту в Туреччині

Окупація Криму не повинна заважати молоді здобувати освіту в Туреччині

Укрінформ
Молодь з Криму, яка бажає здобути освіту в Туреччині, повинна мати таку можливість, і навіть окупація Криму Російською Федерацією не повинна перешкодити цьому процесу.

Таку думку висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час зустрічі з делегацією Директорату з питань закордонних тюрків і споріднених угруповань секретаріату уряду Турецької Республіки на чолі з заступником директора паном Саїтом Юсуфом, інформує офіційний сайт Меджлісу.

"При цьому Рефат Чубаров наголосив на важливості повернення випускників турецьких вузів до себе на Батьківщину, до свого народу для того, щоб застосувати отримані знання з максимальною користю для своєї спільноти", - сказано в інформації.

Під час зустрічі Юсуф повідомив, що протягом вже 25 років Турецька Республіка приймає студентів з усього світу для навчання у вищих навчальних закладах країни за рахунок урядових стипендій. Відомо, що щорічно близько 40-50 молодих громадян України вступають на навчання до Туреччини. Велика частина цих студентів є кримськими татарами.

У зустрічі також взяв участь Муфтій Криму Айдер Рустамов.

Читайте також: Порошенко квапить з підготовкою змін до Конституції в частині статусу Криму

Саїт Юсуф також запевнив, що турецька сторона вживає всіх необхідних заходів для забезпечення безперервності процесу надходження кримськотатарської молоді для навчання в кращих вузах Туреччини. При цьому він також акцентував на важливості підвищення ефективності процесу, адже лише тоді, коли молода людина закінчила навчання, повернулася додому і далі працевлаштувалася, можна говорити про її успіх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-