У Криму відпустили затриманого сьогодні активіста

У Криму відпустили затриманого сьогодні активіста

Укрінформ
Кримського активіста Бекіра Умерова, який був сьогодні затриманий на базі «Ковбой» у Білогірському районі Криму, де кримські татари провели акцію пам'яті, відпустили з відділення поліції.

Про це повідомила у Facebook Айше Умерова.

"Бекіра Умерова вже відпустили, ми з оточеної бази виїхали", - написала Айше.

Вона також розповіла, що Бекір Умеров, рідний брат заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, був одним з помітних учасників масових мітингів  кримських татар в Москві 1987 року і голодування протесту.

Саме 30-річчю тих московських подій була присвячена сьогоднішня акція пам'яті.

За інформацією Радіо Свобода, затриманий Бекір Умеров відмовився давати пояснення. Ніяких протоколів щодо нього складено не було.

Як повідомляв Укрінформ, пам'ятна акція кримських татар на території бази відпочинку "Ковбой" в селі Ак'-к'ая (Біла скеля), присвячена 30-й річниці масових мітингів в Москві, які були одним з вирішальних етапів кримськотатарського національного руху, відбулася, попри протидію окупаційної російської влади.

Читайте також: Пам'ятна акція у Криму відбулася попри протидію окупантів

Проте озброєні силовики з ФСБ примусили учасників мітингу терміново залишити базу відпочинку. Перед цим силовики оточили базу і заблокували її нібито через повідомлення про наявність на території бази "схрона зі зброєю". Був затриманий Бекір Умеров, один з організаторів пам'ятного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-