У Петербурзі починаються пікети на підтримку кримських татар

У Петербурзі починаються пікети на підтримку кримських татар

Укрінформ
У центрі Петербургу 18 серпня цивільні активісти починають проведення чергової серії пікетів на підтримку кримських татар у рамках безстрокової акції "Стратегія-18" (число, день щомісячного проведення акції нагадує про депортацію кримських татар 18 травня 1944 року).

Про це повідомило в Facebook Санкт-Петербурзький Демократичний Рух «Солідарність».

«18 серпня 2017 р. з 19:00 до 20:00, в Санкт-Петербурзі на Невському проспекті пройде акція на підтримку кримських татар у форматі поодиноких пікетів», - йдеться в повідомленні.

Активісти вказують, що «до кінця серпня 2017 р. спостерігається посилення репресивного апарату відносно кримських татар» і приводять конкретні приклади цього, наприклад, затримання 76-річного Сервера Караметова. Петербурзькі активісти вимагають звільнення Ахтема Чийгоза, Ільми Умерова, нагадують про 20-денне голодування Руслана Зейтуллаєва, незаконно засудженого на 15 років у справі «Хізб ут-Тахрір».

«Спроба залякування «ісламським екстремізмом» в Криму, нібито витікаючим від кримських татар і інших мусульман, абсолютно безпідставна і переслідує ту ж мету - заборона на будь-яку критику, що стосується самої анексії Криму і політики, що проводиться окупаційною владою» - зазначає петербурзька «Солідарність».

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: Зейтуллаєва етапують у Башкортостан

Її учасники сподіваються, що до участі в акції долучаться усі небайдужі громадяни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-