Одиночні пікети у Криму: окупанти оштрафували Давлатова на 10 тисяч

Одиночні пікети у Криму: окупанти оштрафували Давлатова на 10 тисяч

Укрінформ
Літнього кримчанина Ярікула Давлатов, якого 14 серпня затримали російські силовики і судили в підконтрольному Кремлю Залізничному райсуді Сімферополя, визнали винним і оштрафували на 10 тисяч рублів.

Про це  у Фейсбуці повідомив адвокат Едем Семедляєв. 

"Давлатова Ярікул ага визнали винним і призначили штраф у размірі 10000 рублів", - написав адвокат.

Як уже повідомляв Укрінформ, щоб підтримати заарештованого російськими окупантами за одиночний пікет у Криму 76-річного кримського татарина Сервера Караметова, з такими ж одиночними пікетами у Сімферополі вишли відразу кілька кримських татар літнього віку. Майже відразу їх почала затримувати російська поліція, за останніми даними, всього було затримано 9 осіб, більшість із яких за допомогою адвокатів вдалося звільнити. Однак на Ярікула Давлатова окупанти таки склали адмінпротокол і призначили суд.

Минулого тижня так званий суд в окупованому Криму присудив 76-річному кримськотатарському активісту Серверу Караметову, який страждає на хворобу Паркінсона, 10 діб адміністративного арешту за "опір співробітникам поліції" на додаток до раніше призначеного штрафу.

8 серпня російські поліцейські затримали Караметова, який вийшов із плакатом до Верховного суду Криму, в якому розглядалася справа заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. На плакаті Караметова були слова, звернені до Путіна і Аксьонова: "Наші діти не терористи! Досить звинувачувати кримських татар!"

Читайте також: Одиночні пікети в Криму: Давлатов на суді сказав, що “докази” перебрехали

У відповідь на звернення народного депутата України Рефата Чубарова, прокуратура АРК в Україні відкрила кримінальне провадження щодо незаконного затримання кримчанина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-