Одиночні пікети в Криму: Давлатов на суді сказав, що “докази” перебрехали

Одиночні пікети в Криму: Давлатов на суді сказав, що “докази” перебрехали

Укрінформ
Літній кримчанин Ярікул Давлатов, затриманий 14 серпня російськими силовиками за одиночний пікет на підтримку арештованого Сервера Караметова, дав свідчення в підконтрольному Кремлю Залізничному районному суді Сімферополя.

Про це повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

На засіданні кримськотатарський активіст сказав, що не згодний з пред'явленим йому протоколом.

«Місце, де я стояв, зазначено невірно. Я не стояв на території Верховного суду (анексованого Криму – ред). Я стояв на тротуарі, на стежці, що веде до гастроному... Стояв у метрах 150 від суду, нікому не заважав», – зазначив Давлатов.

Співробітник поліції, який складав протокол, у свою чергу, наполягає на тому, що Давлатов проводив пікет на території, що належить суду – на відстані максимум 70 метрів від будівлі, хоча його самого не було на місці подій. Він посилається на опублікований у соцмережах відеозапис затримання Давлатова. При цьому поліцейський визнав, що затриманий нічого не вигукував і не чинив опору.

Головний доказ проти активіста наразі – це диск з відео з Facebook.

Читайте також: У Сімферополі розпочався "дідусів суд"

Захист затриманого активіста подав клопотання про виключення відеозапису з матеріалів справи через сумніви щодо законності його одержання. Адвокати також заявили клопотання про витребування від кадастрової палати інформації про землю, що належить суду.

Після перегляду диска суд пішов до нарадчої кімнати.

Як уже повідомляв Укрінформ, щоб підтримати заарештованого російськими окупантами за одиночний пікет у Криму 76-річного кримського татарина Сервера Караметова, сьогодні з такими ж одиночними пікетами у Сімферополі вишли відразу кілька кримських татар літнього віку. Майже відразу їх почала затримувати російська поліція, за останніми даними, всього було затримано 9 осіб, більшість із яких з допомогою адвокатів вдалося звільнити. Однак на Ярікула Давлатова окупанти таки склали адмінпротокол і призначили суд.

Минулого тижня так званий суд в окупованому Криму присудив 76-річному кримськотатарському активісту Серверу Караметову, який страждає на хворобу Паркінсона, 10 діб адміністративного арешту за "опір співробітникам поліції" на додаток до раніше призначеного штрафу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-