У Сімферополі розпочався

У Сімферополі розпочався "дідусів суд"

Відео
Укрінформ
У Залізничному районному суді Сімферополя розпочався розгляд у справі Ярікула Давлатова, літнього чоловіка, якого окупанти затримали сьогодні за одиночний пікет на підтриму Сервера Караметова.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє адвокат Еміль Курбедінов, який разом з іншими адвокатами перебуває у залі суду.

“Люди прибувають на "дідусів суд"! Залізничний районний суд Сімферополя. Починаємо”, - написав Курбедінов.

Адвокат також виклав відео з коментарем самого звинуваченого і затриманого окупантами Давлатова.

На питання про те, чи сподівався він, що його затримають, він відповів: “Я взагалі не уявляв, це одиночний пікет, дозволений, по-перше. По-друге, я стояв недалеко від Верховного суду, і там нема меж абсолютно. Тепер вони пред’являють мені, нібито я на території суду стояв. Але там... Якщо вони покажуть мені ці межі... І я з цим не згоден взагалі, взагалі не згоден!”

Читайте також: Більшу частину затриманих у Сімферополі пікетувальників відпустили

Як уже повідомляв Укрінформ, щоб підтримати заарештованого російськими окупантами за одиночний пікет у Криму 76-річного кримського татарина Сервера Караметова, сьогодні з такими ж одиночними пікетами у Сімферополі вишли відразу кілька кримських татар літнього віку. Майже відразу їх почала затримувати російська поліція, за останніми даними, всього було затримано 9 осіб, більшість із яких з допомогою адвокатів вдалося звільнити. Однак на Ярікула Давлатова окупанти таки склали адмінпротокол і призначили суд.

Минулого тижня так званий суд в окупованому Криму присудив 76-річному кримськотатарському активісту Серверу Караметову, який страждає на хворобу Паркінсона, 10 діб адміністративного арешту за "опір співробітникам поліції" на додаток до раніше призначеного штрафу.

8 серпня російські поліцейські затримали Караметова, який вийшов із плакатом до Верховного суду Криму, в якому розглядалася справа заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. На плакаті Караметова були слова, звернені до Путіна і Аксьонова: "Наші діти не терористи! Досить звинувачувати кримських татар!"

У відповідь на звернення народного депутата України Рефата Чубарова, прокуратура АРК в Україні відкрила кримінальне провадження щодо незаконного затримання кримчанина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-