У Сімферополі разом із пікетниками затримали правозахисницю Лілю Гемеджі

У Сімферополі разом із пікетниками затримали правозахисницю Лілю Гемеджі

Укрінформ
В анексованому Криму російські силовики затримали разом із сімферопольськими пікетниками, які вийшли 14 серпня на одиночні пікети на підтримку арештованого Сервера Караметова, також правозахисницю Лілю Гемеджі.

Про це в коментарі Крим.Реалії розповіла сама затримана.

«Мені зателефонував знайомий чоловік, якого намагалися затримати й відвезти до РВВС. Я виїхала до нього. Його вдалося «відбити», і він поїхав. Тут мене побачив дідусь, який попросив мене представляти його інтереси. Його не відпустили співробітники поліції. У результаті на дідуся склали протокол. Я поїхала з ним до центрального РВВС, виявилося, що я затримана разом із ним», – розповіла Гемеджі.

За її словами, російські силовики намагаються знайти якийсь «задум» у діях пікетників.

«Поки сидимо, чекаємо. Приїхав адвокат Джеміль Темиш, який представлятиме інтереси всіх затриманих. Поки силовики цікавляться такими питаннями: що був за пікет, які були вимоги й у зв'язку з чим були незадоволені. Намагалися все знімати на камеру. Намагалися спорудити все так, ніби був «задум, який складно зрозуміти». Все йде до цього», – додала вона.

Читайте також: Кримські окупанти схопили двох українців, які перебували "у розшуку"

Як повідомлялося, біля будівель підконтрольних Кремлю Верховного суду, парламенту й уряду Криму 14 серпня кілька кримськотатарських чоловіків поважного віку провели одиночні пікети на підтримку арештованого раніше літнього кримськотатарського активіста Сервера Караметова. Пізніше правоохоронці почали затримувати пікетувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-