Одиночні пікети в Криму: окупанти затримали ще трьох літніх активістів

Одиночні пікети в Криму: окупанти затримали ще трьох літніх активістів

Оновлено
Укрінформ
У Криму затримали двох кримських татар похилого віку, які вийшли на одиночні пікети на підтримку заарештованого раніше окупаційною владою півострова за одиночний пікет 76-річного кримського татарина Сервера Караметова.

Про це повідомив у Facebook адвокат Еміль Курбединов.

"У відповідь на арешт 76-річного Сервера Караметова сьогодні в Сімферополі як мінімум ще 4 літніх людей провели свої пікети з таким плакатом, який був у руках Сервер-ага: «Путін, наші діти не терористи». Відомо, що пікети пройшли біля будівлі парламенту, ради Міністрів, МВС та Верховного суду Криму. За останніми даними, 2 стареньких вже затримали», - написав він.

Вже як мінімум трьох чоловіків — кримських татар похилого віку, які вийшли сьогодні на одиночні пікети на підтримку Сервера Караметова, затримала поліція.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляють різні активісти, зокрема дружина адвоката Едема Семедляєва Ельвіна Семедляєва.

“У Сімферополі трьох стариків, які вийшли з одиночним пікетом, затримали і повезли у відділок поліції”, - написала Ельвіна.

Водночас сам Едем Семедляєв на своїй сторінці у Facebook оприлюднив прізвища затриманих осіб, яких сімферопольська поліція намагається допитати і сфотографувати. За словами адвоката, у Залізничне відділення поліції доставили Давлатова Ярикула Теміровича, Дьячкова Олександра Вікторовича, Сейтумерова Сейтумера Шукрієвича і Тейфукова Селіма Рішатовича.

У коментарях окремі користувачі соцмереж інформують, що серед затриманих — не лише пікетувальники похилого віку, а й молоді особи, які просто знімали пікети на камеру.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня так званий суд в окупованому Криму присудив 76-річному кримськотатарському активісту Серверу Караметову, який страждає на хворобу Паркінсона, 10 діб адміністративного арешту за опір співробітникам поліції" у додавання до раніше призначеного штрафу.

Читайте також: У Криму суд не захотів відпускати 76-річного активіста з-під арешту

8 серпня російські поліцейські затримали кримськотатарського активіста Караметова, який вийшов із плакатом під Верховний суд Криму, де розглядалася справа Ахтема Чийгоза. На плакаті Караметова були слова, звернені до Путіна і Аксьонова: "Наші діти не терористи! Досить звинувачувати кримських татар!".

У відповідь на звернення народного депутата України Рефата Чубарова прокуратура АРК в Україні відкрила кримінальне провадження щодо незаконного затримання кримчанина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-