Крим: російські митники “обрізали” дві партії саджанців винограду

Крим: російські митники “обрізали” дві партії саджанців винограду

Укрінформ
У 2017 році російські митники не пропустили на територію анексованого Криму дві партії саджанців винограду.

Про це 12 серпня на прес-конференції в Сімферополі повідомив заступник начальника т.зв. Кримської митниці Ігор Кожанов, повідомляє Крим.Реаліі.

Коментуючи інформацію про 235 тисяч саджанців винограду з Італії, які повинні були доставити до Криму, Кожанов зазначив, що саджанці забракували співробітники Россільгоспнагляду.

«У нас було кілька поставок саджанців, і була інформація від Россільгоспнагляду про те, що вони за певними параметрами не підходять для висаджування. В одному випадку товари знищувалися, у другому - вивозилися за межі митної території», - сказав Кожанов.

Наприкінці червня підконтрольне Кремлю управління Россільгоспнагляду Криму спалило 58 тисяч саджанців винограду, привезених з Італії.

Раніше інспектори Россільгоспнагляду також виявили «заражений виноград» з Італії. Однак саджанці не спалили, а «повернули стороні, що екпортує».

Читайте також: У Криму суд не захотів відпускати 76-річного активіста з-під арешту

У сусідній Росії і анексованому Криму введені обмежувальні заходи на імпорт продуктів харчування і сільськогосподарської продукції по відношенню до країн, які впровадили раніше санкції проти Москви через анексію нею Криму та агресію на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-