Україна направила Росії ноту через перекриття Керченської протоки

Україна направила Росії ноту через перекриття Керченської протоки

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України направило Росії ноту протесту у зв'язку з перекриттям руху через Керченську протоку.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

“МЗС України висловлює протест у зв’язку із запровадженням Російською Федерацією заборони судноплавства через Керченську протоку протягом серпня та вересня 2017 року, пов’язаної з будівництвом мосту, та вкотре наголошує на протиправності таких дій”, - йдеться у повідомленні.

Як підкреслили у зовнішньополітичному відомстві, будівництво мосту через Керченську протоку є незаконним відповідно до міжнародного права, оскільки Україна, як прибережна держава по відношенню до Кримського півострову, не надавала згоду на таке будівництво.

Читайте також: Росія закрила Керченську протоку для всіх кораблів, крім військових

Також викликає глибоке занепокоєння негативний вплив, який будівництво може завдати навколишньому середовищу та навігації через протоку, додали в МЗС.

“Запровадження Російською Федерацією в односторонньому порядку обмеження на морське судноплавство через Керченську протоку є черговим грубим нехтуванням Російською Федерацією нормами міжнародного права. Відповідна нота протесту була надіслана російській стороні”, - заявили у відомстві. 

Як повідомлялося, 9 серпня влада Росії заборонила рух усіх кораблів та суден через Керченську протоку у зв'язку з будівництвом мосту.

За наказом міністерства транспорту Росії, перекриття також відбуватимуться 14-21 серпня, 28-31 серпня та 1-4 вересня.

Заборона не стосується російських військових кораблів, суден органів безпеки РФ та учасників будівництва мосту.

Росія після анексії навесні 2014 року почала будівництво мосту через Керченську протоку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-