Окупанти у Сімферополі затримали чоловіка за одиночний пікет на підтримку Чийгоза

Окупанти у Сімферополі затримали чоловіка за одиночний пікет на підтримку Чийгоза

Відео
Укрінформ
Російські силовики у Сімферополі затримали 76-річного кримського активіста Сервера Караметова, який вийшов на одиночний пікет до будівлі Верховного суду Криму, висловлюючи підтримку заступнику голови Меджлісу Ахтему Чийгозу.

Відео затримання опублікував на своїй сторінці кримський активіст Заїр Смедляєв, повідомляє "Радіо Свобода".

На відео видно, як п’ятеро російських поліцейських у формі оточують Караметова, відбирають у нього плакат з написом «Путін! Аксьонов! Наші діти (Ахтем Чийгоз) – не терористи! Досить звинувачувати кримських татар! », саджають в автомобіль ППС і вивозять.

Дочка Ільмі Умерова Айше в Facebook повідомила, що затриманому Серверу Караметову 76 років, у нього хвороба Паркінсона. За її інформацією, активіста затримали за «несанкціонований мітинг» і «опір представникам правоохоронних органів» і відвезли у райвідділ поліції.

Читайте також: Суд у Гаазі розпочав розгляд позову Нафтогазу до Росії за кримські активи

Сервера Караметова затримують в анексованому Криму вже не вперше. У День пам’яті жертв геноциду кримських татар 18 травня його затримали російські силовики після того, як вони прийшов на площу в Сімферополі з кримськотатарським прапором і портретами своїх батьків, які стали жертвами депортації 1944 року. За три години його відпустили після складення адмінпротоколу.

Як повідомлялося, підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму слухає «справу Чийгоза», якого російська влада анексованого півострова обвинувачує в організації масових заворушень. Напередодні прокурор Анастасія Супряга запросила для обвинуваченого покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років з відбуванням у колонії загального режиму.

Ахтема Чийгоза затримано в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії «Русское единство». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-