МЗС направило Росії ноту протесту через

МЗС направило Росії ноту протесту через "вояж" Медведєва до Криму

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України надіслало ноту протесту до МЗС РФ у зв'язку візитом російської делегації на чолі з прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим на територію окупованого Криму. 

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

«МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговим неузгодженим з Україною візитом російської делегації на чолі з прем'єр-міністром Російської Федерації Д.Медведєвим на тимчасово окуповану Російською Федерацією територію України - Автономну Республіку Крим 4 серпня 2017 року. Російському зовнішньополітичному відомству надіслано відповідну ноту протесту», - йдеться у коментарі.

У МЗС зазначили, що українська сторона вважає цей візит та інші т.зв. «поїздки» російських посадовців до тимчасово окупованого Криму та Севастополю грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права, а також зобов'язаннями за двосторонніми і багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна і Росія.

Читайте також: Медведєв назвав нові санкції США «торговельною війною» з РФ

«МЗС України заявляє, що вся відповідальність за ці та інші порушення покладається на РФ як державу-окупанта відповідно до норм міжнародного права, її посадових осіб, а також незаконні т.зв. «органи кримської влади» та їх представників, які ухвалюють незаконні рішення та вчиняють протиправні дії», - наголосили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-