Укрінформ і ще понад 20 інтернет-ЗМІ заблоковані у Криму

Укрінформ і ще понад 20 інтернет-ЗМІ заблоковані у Криму

Список
Укрінформ
Кримська правозахисна група перевірила доступність 27 інтернет-сайтів на території анексованого Криму. З них 22 - це українські інформаційні ресурси, у тому числі сайти великих українських телеканалів.

Про це повідомляється на сайті групи.

"Моніторинг було проведено у липні 2017 року. Перевірка доступності сайтів здійснювалася за допомогою мереж п'яти різних провайдерів у п'яти кримських містах: Белнет(м.Білогірськ), Севстар(м.Севастополь), Тріолан (м.Сімферополь), Боспор (м.Керч), Ялтанет (м.Ялта)", - говориться у повідомленні.

Кримська правозахисна група перевірила 27 сайтів, доступ до яких частково або повністю обмежено мінімум в одному з вищеперелічених міст.

 1. Liveam.tv

 2. Цензор.нет - заблокований Роскомнаглядом.

 3. Крим.Реалії.

 4. blackseanews.net.

 5. 15 хвилин - заблокований Роскомнаглядом.

 6. QHA.

 7. Європейська правда.

 8. Крим.SOS.

 9. Громадське радіо.

 10. Гордон.

 11. РБК.ua - заблокований Роскомнаглядом.

 12. Події Криму.

 13. glavnoe.ua.

 14. uainfo.org.

 15. СТБ.

 16. Еспресо.

 17. Укрінформ.

 18. 5 канал.

 19. Фокус.ua.

 20. Інформаційний опір.

 21. Севастопольський меридіан.

 22. Слід.net.ua - заблокований Роскомнаглядом.

 23.Toneto.

 24.linkedin.com - заблокований Роскомнаглядом.

 25. Новий канал.

 26. ICTV.

 27. Чорноморська ТРК.

Моніторинг показав, що 11 сайтів із цього списку заблоковано всіма п'ятьма провайдерами. Це сайти Цензор.нет, 15 хвилин, Європейська правда, Крим SOS, Громадське радіо, Укрінформ, 5 канал, Фокус, Інформаційний опір, След.нет, Linkedin, РБК.

Примітно, що на сайті Роскомнагляду є інформація тільки про п'ять сайтів з моніторингового списку КПГ, заблокованих на території РФ за рішенням судів.

При цьому провайдер Ялтанет блокує 26 сайтів з даного списку. Користувачам з Ялти, підключеним до цього провайдера, з 27 перевірених сайтів КПГ, доступний тільки сайт "Події Криму". А сайт Крим.Реалії заблоковано частково (частка матеріалів сайту недоступна).

Сімферопольський провайдер "Тріолан" і білогірський "Белнет" блокують 24 сайти з даного списку. На відміну від ялтинських користувачів через ці провайдери доступні сайти Liveam.tv, Toneto, glavnoe.ua і Крим.Реалії. А ось сайт "Події Криму" заблокований і сімферопольським, і білогірським провайдерами.

При цьому провайдери "Боспор" у Керчі і "Севстар" у Севастополі дають доступ до більшої кількості сайтів. Користувачі, підключені до Інтернету цими провайдерами, не можуть потрапити тільки на 11 сайтів із списку.

Зокрема "Боспор" і "Севстар" дають можливість потрапити на сайти Liveam.tv, Крим.Реалії, blackseanews.net, QHA, Гордон, styler.rbc.ua, glavnoe.ua, uainfo.org, СТБ, Еспресо, Інформаційний опір, Севастопольський меридіан, Toneto, Новий канал, ICTV, ЧТРК, "Події Криму".

Кілька сайтів заблоковано із посиланням на вимоги Роскомнагляду. Але в основному з сайтами просто не встановлюється з'єднання, або на екрані з'являється напис "Помилка 403".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-