Росія активно працює, щоб кримських татар сприймали як терористів - Меджліс

Росія активно працює, щоб кримських татар сприймали як терористів - Меджліс

Відео
Укрінформ
Постійні обшуки та затримання кримських татар необхідні Росії, щоб у свідомості людей мусульмани сприймалися як терористи.

Про це в ефірі 5 каналу заявила член Меджлісу кримськотатарського народу Гаяна Юксель. 

"Зранку стало ясно, що був проведений обшук вранці в будинку кримського татарина Куркчі Мамета у селі Учь-Кую (Східне) Совєцького району Криму. Родичу із ним зустрітись не дали, сказали принести речі ввечері, наразі він затриманий і знаходиться в поліції. Далі стало відомо, що винесено рішення про затримання його на 48 годин, нібито по звинуваченню в рамках якоїсь кримінальної справи. Поки відомо тільки це. Більше деталей нема, але ми чекаємо, я думаю все стане відомо в найближчі декілька годин", – розповіла представниця Меджлісу. 

Читайте також: Окупанти обшукали будинок ще одного кримського татарина

За словами Юксель, постійні обшуки у кримських татар є типовою ситуацією.

"Типова ситуація. Постійні обшуки. Якщо звернути увагу, то в якийсь момент була дана перерва, не зовсім перерва, але трохи зменшилась кількість обшуків, а зараз вони знов починаються. Типова ситуація, пов'язана із залякуванням кримських татар і з необхідністю тримати їх постійно "в тонусі", – сказала вона та додала, що подібними утисками кримських татар намагаються прирівняти до терористів.

"Їм необхідно створити образ, прирівняти мусульман або кримських татар до терористів, вбити це у свідомість, закріпити це у сприйнятті дійсності і заставити всіх думати, що кримські татари нібито терористи чи екстремісти", – зазначила представниця Меджлісу кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-