Україна засуджує виборчу кампанію Кремля в окупованому Севастополі

Україна засуджує виборчу кампанію Кремля в окупованому Севастополі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з намаганнями Кремля організувати у тимчасово окупованому місті Севастополь псевдовиборчі процеси та закликало міжнародну спільноту не визнавати їх.

На цьому наголошується у коментарі МЗС у зв’язку з підготовкою Російською Федерацією до проведення незаконних виборів у тимчасово окупованому Севастополі.

“Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з намаганнями Кремля організувати у тимчасово окупованому місті Севастополь псевдовиборчі процеси та інші незаконні дії, зокрема через незаконне затвердження переліку і меж виборчих дільниць. Чергова спроба держави-окупанта поширити своє національне законодавство на територію суверенної України є грубим порушенням норм міжнародного права і законодавства України. Україна не визнає будь-які інші “виборчі процеси”, які Кремль проводить на тимчасово окупованій території, і вважає їх нікчемними за своєю суттю та змістом”, - йдеться у коментарі.

Читайте також: Держзрада кримських депутатів: у судах вже 49 обвинувальних актів

 

Як вказують у зовнішньополітичному відомстві, відповідно до статті 9 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», будь-які органи, їх посадові та службові особи на тимчасово окупованій території та їх діяльність “вважаються незаконними, якщо ці органи або особи створені, обрані чи призначені у порядку, не передбаченому законом України”.

МЗС України закликає всі держави, міжнародні організації та спеціалізовані установи не визнавати будь-які псевдовиборчі процеси, які відбуваються на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та м.Севастополь, утриматися від будь-яких кроків, що може розглядатися як привід для легітимізації незаконних виборів, а також посилити тиск на Росію з метою припинення нею агресії проти України та початку процесу деокупації Автономної Республіки Крим і міста Севастополь.

Як повідомлялося, Росія, зокрема, має намір провести в окупованому Севастополі ”вибори” губернатора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-