Судилище на Балухом: активіст виступив із останнім словом

Судилище на Балухом: активіст виступив із останнім словом

Політв’язні
Укрінформ
Причина ув'язнення українського активіста Володимира Балуха не в "виявлених" на його горищі боєприпасах, а в його принциповій позиції щодо окупації Росією Криму.

Про це під час "судового процесу" в Роздільнянському "районному суді" заявив сам Володимир Балух, повідомляє "Кримська правозахисна група".

"Український активіст Володимир Балух сказав у "Роздільнянському районному суді" своє останнє слово. У своїй промові він наголосив, що причина його ув’язнення не в боєприпасах, а в його принциповій позиції щодо окупації своєї Батьківщини", - повідомляє правозахисна організація.

За її даними, вирок збираються оголосити 4 серпня. При цьому "прокурор" під час свого виступу, який тривав не більше хвилини, заявив, що "вважає вину (Балуха - ред.) цілком доведеною". 

Захист українця в дебатах заявив, що "суд" навіть не намагався розібратися в ситуації, "а виконував замовлення обвинувачення".

Читайте також: Кримські окупанти хочуть ув'язнити Балуха на п'ять років

Як повідомлялося, українського активіста Володимира Балуха, який обвинувачується у незаконному зберіганні боєприпасів та вибухівки (ч. 1 ст. 222 КК РФ), хочуть позбавити волі на п'ять років. На засіданні "суду" учора, 31 липня, Балух повідомив, що за його будинком тривалий час велося стеження, а під час обшуку співробітники поліції заборонили йому переміщуватися по будинку. На горищі, де були знайдені боєприпаси, які нібито йому належать, Балух не був з 1997 року. Після допиту підсудного суд відмовився повторно допитати понятих, відомості яких суперечать його свідченням. Активіста затримали 8 грудня 2016 року і вже вісім місяців незаконно тримають в СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-