В Україні затримали іноземне судно-порушника, яке заходило до кримських портів

В Україні затримали іноземне судно-порушника, яке заходило до кримських портів

Відео
Укрінформ
Прикордонники Одеського загону морської охорони затримали іноземне судно-порушника, яке заходило до закритих портів Криму.

Про це повідомляє ДПСУ.

"Нещодавно прикордонники Одеського загону морської охорони за оперативною інформацією виявили факти порушення заборони на заходження до закритих портів ТОТ Криму ще одного іноземного судна закордонного прямування. Незважаючи на те, що судно змінило прапор та назву, намагаючись заплутати правоохоронні органи, прикордонники ретельно відстежували шлях судна за унікальним ідентифікатором судна (IMO). Номер ІМО лишається пов'язаним із корпусом судна протягом всього часу його існування, незалежно від зміни назви, прапору чи судновласника. Теплохід "SAN PORFYRIOS" (прапор Беліз) був зупинений прикордонниками Одеського загону морської охорони Держприкордонслужби в українських водах річки Дунай під час прямування з Румунії до Греції", - йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, судно під назвою "Sava Lake" (прапор Панама) та тим самим ІМО, що несе на борту тх "SAN PORFYRIOS" (прапор Беліз), неодноразово, протягом 2014-2015 років, заходило до тимчасово закритих портів окупованої Росією Автономної Республіки Крим.

З метою з'ясування обставин було проведено огляд приміщень та перевірку документів.

Первинний огляд показав, що суднова та навігаційна документація в повному порядку. Відміток про заходи до портів АР Крим немає.

Однак ретельний аналіз архівної документації дозволив виявити, що на борту наявні суднові документи, в яких зафіксовані неодноразові заходи с/в "SAN PORFYRIOS" до закритих портів АР Крим.

На той час судном керував інший капітан, а екіпаж неодноразово змінювався. Проте один з помічників капітана двічі був в портах АР Крим на даному судні, а тому є порушником законодавства про ТОТУ.

Всі факти виявлених правопорушень зафіксовано, зібрані копії підтверджуючих документів, для правової оцінки вони будуть передані до прокуратури. Стосовно іноземного громадянина - порушника законодавства про ТОТУ, винесено заборону в'їзду в Україну на 3 роки.

Читайте також: Кримську соду вивозять в Єгипет і продають в ЄС - "Миротворець"

Раніше, в грудні 2016 року, прикордонники затримали іноземне судно "Sky Moon", яке також мало досвід заходження до портів ТОТУ. Спільними зусиллями Держприкордонслужби та Військової прокуратури зібрана доказова база стала підставою для рішення суду щодо притягнення посадових осіб до відповідальності, в тому числі накладення штрафу у розмірі 18,4 млн грн та конфіскації судна в дохід держави.

Всім членам екіпажу судна прикордонники заборонили в'їзд в Україну строком на три роки.

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-