Перекидання суховантажу біля Криму: Україна координує рятувальну операцію

Перекидання суховантажу біля Криму: Україна координує рятувальну операцію

Укрінформ
Рятувальну операцію щодо суховантажу Anda, який зазнав аварії в нейтральних водах Чорного моря неподалік узбережжя анексованого Криму, координує Одеський морський рятувально-координаційний центр.

Про це повідомив у Facebook заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк. 

"Наразі проводиться операція з пошуку і рятування. Координацію операції проводить ДМРКЦ (Державний морський рятувально-координаційний центр. - Ред.) Одеса. У район пошуку направлені торговельні судна, які знаходяться поблизу. З порту Чорноморськ вийшло і прямує у район рятувальне судно "Витязь" КП "МПРС" (підприємство "Морська пошуково-рятувальна служба". - Ред.). Переведені у підвищену готовність сили і засоби КП "МПРС", ДСНС та ВМС ЗСУ", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Перекидання суховантажу біля Криму: врятували вже 8 членів екіпажу

Як зазначив Лавренюк, ДМРКЦ Одесса отримало сигнал лиха від судна Anda о 5.34.

"Через зміщення вантажу (пшениця) крен судна досяг 25 градусів, внаслідок чого воно перекинулось", - уточнив він. Лавренюк також зазначив, що екіпаж судна складається з 3 громадян Індії та 6 - Сирії.

За його інформацією, торговельними суднами, які задіяні в пошуково-рятувальній операції, виявлено судно, яке зазнало лиха через важкі погодні умови та перекинулося, знайдені та підняті на борт 8 членів екіпажу, пошуки одного продовжуються. 

"Ми повністю контролюємо морський пошуково-рятувальний район, закріплений за нашою державою", - підкреслив заступник міністра інфраструктури.

Як повідомлялося раніше, суховантаж Anda під прапором Того зазнав аварії в Чорному морі в нейтральних водах за 40 кілометрів від узбережжя анексованого Криму. На борту був екіпаж з дев'яти осіб - громадян Сирії та Індії.

Суховантаж перевозив 24 тисячі тонн пшениці і вийшов із порту Керч, попри штормове попередження. Судно перекинулося за 40 кілометрів на південь від Алупки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-