Кримський блекаут зірвав окупантам

Кримський блекаут зірвав окупантам "суд" над Балухом

Політв’язні
Укрінформ
Засідання підконтрольного Кремлю Роздольненського райсуду в справі українського активіста Володимира Балуха перервали через відключення електрики.

Про це повідомляють "Крим.Реалії".

"Деякий час тому будівлю суду було знеструмлено, суддя вирішила продовжити засідання, але пізніше в приміщенні стало душно через непрацюючий кондиціонер... Наступне засідання суду призначене на 31 липня", - наголошується в повідомленні.

До завершення засідання суддя Марія Бедрицька відхилила клопотання адвоката Балуха, Ольги Дінз, про дослідження знайдених на горищі предметів, схожих на тротилові шашки. Перевіряти їх на вибухонебезпечність суд визнав недоцільним.

Читайте також: Блекаут відрізав від електрики російський флот в окупованому Криму

Нагадаємо, 28 липня весь Крим залишився без електрики через аварію, в результаті якої перестали працювати всі гілки енергомосту на півострів.

Володимира Балуха звинувачують у зберіганні боєприпасів і вибухових речовин.

ФСБ затримала Володимира Балуха вранці 8 грудня 2016 року. За повідомленням його дружини, співробітники російської ФСБ прийшли з обшуками в село Серебрянка Роздольненського району Криму. Обшуки проводилися протягом 4 годин в будинках Балуха і його матері. ФСБшники заявили, що на горищі будинку, де мешкає Володимир Балух, виявлені 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Підконтрольна Кремлю влада Криму висунула вимогу до Володимира Балуха, аби він зняв встановлену 29 листопада на стіні власного будинку табличку «Вулиця Героїв Небесної сотні, 18».

Захист Балуха і правозахисники, у свою чергу, стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через розміщену на стіні табличку та прапор України, який майорів у дворі його будинку.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-