У справі Чийгоза далі заплановані дебати сторін - Полозов

У справі Чийгоза далі заплановані дебати сторін - Полозов

Укрінформ
У підконтрольному окупантам так званому Верховному суді Криму 27 липня завершили допит одного з лідерів кримських татар Ахтема Чийгоза.

Про це повідомляє "Крим Реалії".

Як розповів адвокат Микола Полозов, далі в процесі мають відбутися дебати сторін. Сторона захисту прогнозує винесення вироку до кінця серпня – початку вересня 2017 року.

«Якщо не буде ніяких факторів, які зараз я не можу взяти до уваги, то, ймовірно, дебати у нас відбудуться у другий тиждень серпня – це 7-9 число, і після цього суд піде на вирок. Скільки часу суд виноситиме вирок – тиждень, два, три або місяць – складно сказати. Враховуючи, що обсяг доказів був досліджений значний, навіть якщо судді вже написали якусь чернетку вироку, не комільфо за два дні, через рік процесу, виносити вирок. Я думаю, вони візьмуть паузу, і я прогнозую, що вирок буде оголошено наприкінці серпня – початку вересня», – зазначив адвокат.

Читайте також: Чийгоз розповів про стосунки з єдиним свідком, який його обмовив

Як повідомляв Укринформ, Ейваз Умеров, в грудні 2016 року виступаючи в "суді" в якості свідка звинувачення, заявив, що Чийгоз на мітингу 26 лютого давав команду на кримськотатарській мові, вимовляючи слова "бас" і "ур" ("дави" і "бий" - ред.), закликаючи, таким чином, до масових заворушень. За словами Полозова, тоді Умеров став першим з допитаних 77 потерпілих і 48 свідків звинувачення, хто відкрито надав свідчення проти Чийгоза.

Читайте також: Чийгоз не організовував загальнокримський мітинг 26 лютого - адвокат

Чийгоза було затримано в січні 2015 року за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії «Русское единство», керівництво якої здійснював нинішній «глава» Криму Сергій Аксьонов.

Читайте також: Судилище над Чийгозом: Константинов розповів "свою версію" мітингу 26 лютого

Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень під час мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля будівлі Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-