Суд у Криму завтра продовжить розгляд справи українського активіста Балуха

Суд у Криму завтра продовжить розгляд справи українського активіста Балуха

Укрінформ
Засідання підконтрольного Кремлю Роздольненського райсуду в анексованому Криму у справі українського активіста Володимира Балуха продовжиться в п'ятницю, 28 липня.

Про це повідомляє Крим.Реалії

Зазначається, що 27 липня обвинувачення завершило представляти свої докази, у тому числі результати експертиз знайдених на горищі у Володимира Балуха боєприпасів.

Згідно з даними, озвученими на судовому процесі, на частині предметів сліди ідентифікації не підлягають, на інших слідів взагалі не виявлено. Дослідити лахміття, у яке були загорнуті боєприпаси, суд відмовився.

Читайте також: "Кримська феміда" відмовила українцю Балуху в повторних експертизах

У четвер під час судового засідання стало відомо, що боєприпаси, нібито знайдені у помешканні українського активіста Володимира Балуха, якого судять у анексованому Криму, були вироблені 1989 року й стояли на обліку в російському Барнаулі.

Українському активісту 27 липня стало зле в залі суду, його на «швидкій» забрали в лікарню, проте пізніше повернули на судове засідання, незважаючи на погане самопочуття.

Як повідомляв Укрінформ, Володимира Балуха обвинувачують у зберіганні боєприпасів і вибухових речовин.

ФСБ затримала Балуха вранці 8 грудня 2016 року. За повідомленням його дружини, співробітники російської ФСБ прийшли з обшуками в село Серебрянка Роздольненського району Криму. Обшуки проводилися протягом 4 годин в будинках Балуха і його матері. Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де мешкає Володимир Балух, були виявлені 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Підконтрольна Кремлю влада Криму вимагала від Володимира Балуха зняти встановлену 29 листопада на стіні власного будинку табличку "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18".

Захист Балуха і правозахисники, у свою чергу, стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через розміщену на стіні табличку та прапор України у дворі його будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-