МЗС висловило протест Росії через збільшення терміну кримчанину Зейтуллаєву

МЗС висловило протест Росії через збільшення терміну кримчанину Зейтуллаєву

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Верховного суду Російської Федерації про збільшення до 15 років терміну ув’язнення громадянина України Руслана Зейтуллаєва.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Влаштоване російською стороною судилище над Русланом Зейтуллаєвим є яскравим прикладом застосування окупаційною владою репресій проти кримськотатарського народу та порушення основоположних прав людини і свобод", - йдеться у коментарі МЗС.

Зазначається, що Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони негайно припинити переслідування мирних громадян України, а також виконувати наказ Міжнародного суду ООН стосовно припинення протиправних дій щодо представників кримськотатарського народу.

У МЗС також закликали світове співтовариство засудити антигуманну і протиправну діяльність судових органів Російської Федерації та посилити політико-дипломатичний тиск на державу-агресора з метою звільнення всіх громадян України, які незаконно утримуються в Росії та на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер в Москві у Верховному суді РФ під час розгляду апеляції у справі Руслана Зейтуллаєва, обвинуваченого в створенні організації Хізб ут-Тахрір у Севастополі, йому ухвалили вирок - 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, спочатку "суд" у Криму присудив Руслану Зейтуллаєву 7 років позбавлення волі, проте обвинувачення вимагало перегляду справи з метою суворішого покарання - 17-ти років позбавлення волі.

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: російська "феміда" збільшила вирок Зейтуллаєву до 15 років

Другий вирок - 12 років - держобвинувачення теж не задовольнив. За версією слідства, що сфабрикувало справу про так зване севастопольську організацію Хізб ут-Тахрір, Руслан Зейтуллаєв є організатором даної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-