Нацрада визначила 5 телерадіокомпаній для мовлення на окупований Крим

Нацрада визначила 5 телерадіокомпаній для мовлення на окупований Крим

Укрінформ
Нацрада з питань ТБ і радіомовлення підбила підсумки конкурсу на багатоканальне мовлення з використанням 50 телевізійного каналу (стандарт DVB-T2) у с. Чонгар Херсонської області.

Про це повідомляє прес-служба Нацради. 

«Переможцями конкурсу стали: 1 місце – Національна суспільна телерадіокомпанія («UА:КРИМ»); 2 місце – Чорноморська ТРК; 3 місце – ТОВ «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» («ICTV»); 4 місце – ПІІ ТОВ «Телерадіокомпанія «НБМ»; 5 місце – ТОВ «Телеканал «Тоніс», - йдеться у повідомленні.

Загалом на конкурс від претендентів було подано сім заяв, телеканалові СТБ і «Правда тут» відмовлено у задоволенні заяв, вони не набрали відповідної кількості голосів.

Читайте також: Siemens чекає відповіді РФ на пропозицію викупити “скандальні” турбіни

Член Національної ради Сергій Костинський також зазначив, що проведення цього конкурсу є додатковими заходами, «щоб створити додатковий канал для отримання сигналу українських телеканалів... Надалі ми будемо збільшувати кількість і телеканалів, і радіостанцій з тим, щоби це було щільне ефективне мовлення на північ Криму».

Нині з Чонгару мовлять чотири радіостанції: Українське радіо – 100,7 МГц, радіо «Мейдан» – 101, 4 МГц, «Радіо Крим.Реалії» – 105,9 МГц, «Херсон FM» – 107,8 МГц. Також українські телеканали в Криму можна отримувати через супутник, у тому числі 10 радіостанцій, а програми Українського радіо слухати на середніх хвилях на частоті 549 кГц.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-