Під посольством РФ у Києві окупантів питали: Де люди, викрадені в Криму?

Під посольством РФ у Києві окупантів питали: Де люди, викрадені в Криму?

Фото
Укрінформ
У Києві біля приміщення посольства Російської Федерації пройшла  акція «Where is Ervin?». Активісти громадської організації "КримSOS" вже втринадцяте запитують Росію: Де Ервін Ібрагімов і ще 17 людей, які зникли в окупованому Криму.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні втринадцяте ми вийшли під посольство Російської Федерації в Києві з одним і тим самим питанням - де всі люди, яких викрали в Криму за період анексії. На сьогодні ми знаємо, як мінімум, про 17 випадків викрадення, і ці люди досі не знайдені, ніяких ефективних розслідувань на території півострова "влада" не проводить і по багатьох випадках упродовж трьох років нічого так і не стало відомо", - повідомила, відкриваючи акцію, представник "КримSOS" Євгенія Андреюк.

Читайте також: В окупованій Алушті зник кримський татарин

За її словами, випадок з Ервіном Умеровим, про викрадення якого свідчать відеоматеріали, говорить про те, що активісти повинні постійно нагадувати Росії про те, що люди не дадуть замовчати викрадення в Криму.

"Ервін Ібрагімов був викрадений більше ніж рік тому, 24 травня. Для нас це був той самий обурливий випадок, після якого ми зрозуміли, що ми постійно виходитимемо і нагадуватимемо цій країні, що ми знаємо про всі випадки викрадення, ми пам'ятаємо про них і стежимо за цим...", - наголосила активістка.

За її словами, місяць тому, на цій же акції, присвяченій зниклим в Криму людям, з будівлі російського посольства було чути музику, а співробітники посольства виглядали з вікон і посміхалися.

Сьогодні  для того, щоб співробітники посольства РФ звернули увагу на акцію, "КримSOS" запросив людей на ходулях, які можуть підняти вище плакати громадських діячів, щоб ті, хто ховається за щільно закритими вікнами російського посольства, перестали сміятися і побачили, що ми вимагаємо розслідування усіх справ зниклих в Криму людей.

Крім того, повідомила вона, ми відправили в посольство звернення з пропозицією вийти до нас сьогодні і відповісти на всі наші запитання про те, що відбувається в Криму з викраденими людьми.

На акції також виступив голова діаспори кримських татар у Туреччині Намік Кемаль Бояр, який заявив, що заради Ервіна Ібрагімова та інших зниклих в Криму людей світ бореться з російською анексією.

"Сьогодні всі ми тут для того, щоб згадати всіх тих людей, які зникли в Криму і загинули, усіх тих героїв, які залишаються в Криму зараз. Ервін Ібрагімов наш колега по Конгресу кримських татар і сьогодні він один з найвідоміших людей як тут, так і  в діаспорі кримських татар. Його ім'я дуже важливе для нас. В ім'я Ервіна ми боремося з російською анексією і ми знаємо, що ми переможемо в цій боротьбі", - заявив він.

Загалом, за даними активістів, з моменту анексії Криму Росією зникли 44 кримчанина, з яких шестеро були знайдені мертвими, двоє - знаходяться в місцях позбавлення волі, 17 - знайдені, інші вважаються зниклими без вісті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-