Захист

Захист "кримського диверсанта" Сулейманова домігся зняття частини звинувачень

Укрінформ
Прокуратура окупаційної влади Криму відмовилася від частини звинувачень, що надумано пред'являють так званому українському диверсанту Редвану Сулейманову. Заслуга в цьому його адвоката Еміля Курбедінова.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Антон Наумлюк. 

"Прокуратура відмовилася від частини звинувачень, що пред'являються Сулейманову: з боку ФСБ, аеропорту, усіх, окрім "Морської дирекції", тобто Керченської переправи і Севастопольського автовокзалу", - написав Наумлюк.

Він вважає це "позитивним моментом", попри те, що відмова від частини звинувачень не вплинула на суть обвинувачення та суму штрафу.

Читайте також: Зізнання "кримського диверсанта" Захтея не змінить позицію Панова - адвокат

"Насправді, це не вплинуло на суть обвинувачення, тому що найбільші фінансові претензії у розмірі трьох з гаком мільйонів рублів Сулейманову пред'явила якраз "Морська дирекція", у інших суми було значно менше. Але все одно, позитивний момент, що навіть прокуратура визнала необгрунтованість частини претензій", - написав журналіст.

Він нагадав, що скоро виповнюється рівно рік, як Сулейманов знаходиться під вартою.

"Це не дуже популярний процес у великій справі "кримських диверсантів", в якій працює розумниця Еміль Курбедінов. 31 липня буде рівно рік, як Редван знаходиться під вартою", - відзначив Наумлюк.

Як повідомляв Укрінформ, 30 липня 2016 року на території Криму окупанти затримали Сулейманова, а 12 серпня ФСБ розіслала по російських медіа відео допиту Сулейманова, де він розповідає про те, що українська розвідка нібито завербувала його в Запоріжжі у жовтні 2015 року. За версією російського слідства, Сулейманов займався збором інформації про російські війська та інфраструктуру в анексованому Криму. Звинувачення наполягає, що влітку 2016 року кримчанин зателефонував до правоохоронних органів і включив аудіозапис із загрозою теракту. Російська влада вважає Сулейманова одним із так званих українських диверсантів, до яких зараховують Євгена Панова і Андрія Захтея - їх звинувачують у підготовці терактів в Криму. Проте, у матеріалах справи немає даних про те, що ці люди пов'язані між собою. Сулейманова звинувачують у кримінальному злочині за ч.2 ст.207 КК РФ (завідомо неправдиве повідомлення про теракт, що спричинило великі збитки).

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-